Onderhoud

Kleine of Grote beurt
Wij kennen grofweg twee onderhoudsbeurten, een grote en kleine beurt. Bij een grote beurt is de apk gratis. Onderhoudsbeurten worden wagenspecifiek uitgevoerd aan de hand van de onderhoudslijsten van de autofabrikant.

Kleine beurt
Met een kleine beurt worden de essentiƫle punten van de auto gecontroleerd op slijtage en veiligheid. Denk hierbij aan verlichting, vloeistoffen, remmen, schokbrekers, ruitenwissers uitlaat en banden. Naast het op peil brengen van de vloeistoffen wordt de motorolie ververst.

Bij gebreken of adviespunten voor de toekomst, voeren wij pas een reparatie/vervanging uit na uw goedkeuring.

Grote beurt
Wanneer een auto regelmatig onderhouden wordt, kan voorkomen worden dat een klein defect of mankement uitloopt in een dure reparatie. Tijdens een grote beurt wordt de auto nagekeken volgens de wagenspecifieke onderhoudslijst.

Naast het verversen van het oliebad is het regelmatig, bij bepaalde kilometerstanden, advies om bijvoorbeeld het motorluchtfilter, interieurfilter of bougies te vernieuwen.

Over het algemeen gebruiken wij kwalitatief gelijkwaardige vervangingsdelen. Stel je het op prijs om originele merk onderdelen te gebruiken, kunnen wij dit natuurlijk verzorgen.

Naast de gratis leenauto bij reparatie of onderhoud, is de apk gratis bij een grote beurt. Als er adviezen uitkomen tijdens het onderhoud of apk, overleggen wij dit voorafgaand aan de reparatie met u.

Wanneer doe ik onderhoud?
Fabrikanten geven intervallen op specifiek voor de auto. Over deze informatie beschikken wij, maar deze staan ook in het onderhoudsboekje. Ook als de fabrikant aangeeft 2jaarlijks of vele kilometers verder het onderhoud uit te kunnen laten voeren, vinden wij het raadzaam toch elk jaar een bezoek te brengen aan een garage. 2jaar wegblijven zonder een kleine checkup lijkt ons niet verstandig.

Afspraak maken?
Laat het ons weten wanneer het jou uitkomt de auto te missen. Dit kan via info@RA-Performance.nl of bel 026-7504543. We hebben over het algemeen de beschikking tot een leenauto.